KBC Rijeka: Hospitalizirano troje pacijenata s koronavirusom, svi s težim simptomima

vlcsnap-2020-07-20-16h14m02s241

Na području primorsko goranske županije nema novih slučajeva zaraze koronavirusom. Ukupno je tako 44 zaraženih, 97 je osoba ozdravilo dok su u KBC-u Rijeka hospitalizirana tri pacijenta.

Od devet onih najtežih tijekom vikenda danas smo otpustili sedmero, zadržali smo dvoje.  To je bolesnik koji se zarazio u Makedoniji, riječanin koji se zarazio u Srbiji , a novoprimljeni bolesnik je došao danas iz Istre odnosno Novigrada.  Svi imaju upale pluća vezane s Covid 19 infekcijom. Naglasila je predstojnica Klinike za infektivne bolesti KBC Rijeka Biserka Trošelj -Vukić

Riječ je o osobama muškog spola u rasponu od 50 do 73 godine. U KBC Rijeka primaju se isključivo bolesnici s teškom kliničkom slikom, ovisni o kisiku dok se asimptomatski te oni s blažim simptomima upućuju na kućnu njegu gdje se i dalje prati njihovo stanje. Srećom za sada u drugom valu nema nijednog bolesnika koji treba mehaničku ventilaciju odnosno respirator. Klinika ima kapacitet od 28 kreveta što je s obzirom na povoljnu epidemiološku situaciju za sad i više nego dovoljno.

Očito jer da je stanovništvo prihvatilo sve epidemiološke mjere koje prate, vidimo da sad svi ljudi nose maske i mislim da smo se bili opustili ali sad ipak smo shvatili ozbiljnost situacije a to govore naše brojke u PGŽ. . Rekla je  je predstojnica Biserka Trošelj -Vukić

Posljednji pacijent u prvom valu pandemije otpušten je 11. svibnja dok je prvi pacijent drugog vala zaprimljen 29. lipnja. Najviše je u jednom trenu unutar KBC-a bilo hospitalizirano devetoro COVID-19  pacijenata.