KBC Rijeka: I dalje samo 5 pozitivnih pacijenata, u tijeku pripreme bolnice za normalan način rada

vlcsnap-2020-04-22-14h49m59s741

 U KBC-u Rijeka ništa novo i to da nema novosti je u vrijeme koronavirusa ustvari i najbolja vijest. Trenutno se od COVID-19 infekcije liječi 5 pacijenata, od kojih je jedna pacijentica na respiratoru. 

Nakon više od dva mjeeca izvanrednog stanja u bolnici tako se sve glasnije razmišlja u povratak u normalan model rada, kakav je bio prije koronakrize.

 

DAVOR ŠTIMAC, ravnatelj KBC- Rijeka

Evo mi smo se počeli pripremati za normalizaciju. Vjerujemo da će s početkom mjeseca svibnja biti jasniji naputci i oko organizacije, mi smo kao što znate organizirani po mjesecima tako da ćemo klinike organizirati da normalizacija rada krene od svibnja. Međutim čekamo jasne naputke iz stožera. Rekao je Štimac

 

KBC Rijeka će tako uskoro biti spreman vratiti se normalnom načinu rada što znači primanje pacijenata koji su naručeni da dijagnostičke procedure i preglede.

 

DAVOR ŠTIMAC, ravnatelj KBC- Rijeka

Liste čekanja su bile relativno kratke u odnosnu na ostatak Hrvatske prije ovoga što se dogodilo. Mi smo radili ažurno, one su se sigurno povečale tijekom ovog poerioda jer kao što znate nešto više od mjesec dana mi ne radimo te pacijente koji su na listama čekanja što znači da je realno očekivati povečanje liste čekanja u trajanju od nekih mjesec dana. Naglasio je ravnatelj koji je poručio i da će se liste čekanja, ako uvjeti to dozvole, skraćivati do ljeta.