KBC Rijeka: Samo u ponedjeljak obrađeno 2400 pacijenata

vlcsnap-2020-05-06-15h54m50s879

Povratkom normalnog režima rada koji je na snagu stupio u ponedjeljak, broj pacijenata riječkog KBC-a u odnosu na protekli tjedan značajno se povećao. Kako je naglasio ravnatelj KBC-a Rijeka Davor Štimac, riječ je o impozantnoj brojci.

“Ako gledamo situaciju na poliklinikama, broj pacijenata se više nego udvostručio. Mi smo gledali jedan prosječni dan odnosno ponedjeljak, imamo potpune podatke. Dakle prošlo je kroz sve dijagnostike i polikliniku negdje 2400 ljudi što je zaista impozantna brojka.” – rekao je Štimac.

Povratak punom opsegu rada zahtjevao je i promjenu radnog vremena, pa se u KBC-u Rijeka radi od ranog jutra pa sve do 20 sati, dok labaratorijska vađenja krvi kreću već od 6:30 ujutro.

“Mislim da smo malo disciplinirali i naše liječnike u smislu toga da zaista dočekuju pacijente u točno vrijeme. Mi smo liječnike koji su na poliklinici u dijagnostici odvojili od ovog rutinskog posla u bolnici pa imamo timove, odnosno imamo tim koji radi isključivo na poliklinici.”- objasnio je Štimac.

Povećao se i broj pacijenata u bolnici pa ih danas ima 513. Vanjski pacijenti se uglavnom pridržavaju prepopruke o dolasku na pregled u dogovoreno vrijeme.

“Pa ja moram pohvaliti pacijente. Oni se, osim nekih izuzetaka jer uvijek ih ima, zaista toga drže. Al držimo se i mi. Vjerojatno su se i sami uvjerili ako dođu 2 sata ranije da će opet biti pregledani onda kada su naručeni.”- kazao je Štimac.

Situacija je što se tiče COVID pacijenata u KBC-u Rijeka i dalje nepromijenjena. Na klinici za infektologiju i dalje se nalaze 2 pacijenta oboljela od koronavirusa.