KBC Rijeka vraća se u normalu,ali i dalje u stanju pripravnosti: Apeliramo na nastavak cijepljenja

Do danas u Primorsko goranskoj županij prvom dozom cijepljeno skoro 118 000 osoba što čini 49% posto odrasle populacije

cijepljenje kbc

Unatoč blagom porastu broja oboljelih u Primorsko-goranskoj županiji načelno je dobra epidemiološka situacija. 14 je novooboljelih od Covida- 19 pa je tako ukupan broj aktivnih slučajeva porastao na 104. U KBC-u Rijeka na liječenju su 4 covid pacijenta od kojih je dvoje na respiratoru.

 

-“Na sreću brojke su povoljne nadamo se da će tako i ostati i da neće biti novog vala i upravo zato apeliramo na nastavak cijepljenja, poručio je ravnatelj KBC-a Rijeka Alen Ružić. Ističe kako su zaposlenici odahnuli jer povoljne brojke i općenito pad broja oboljelih od Covida,19 funkcioniranje KBC-a polako vraća u normalu.

 

– “No I dalje smo u punom stupnju pripravnosti. Imamo još uvijek izolacijske i Covid jedinice i na Sušaku i u Rijeci i na Kantridi kako bi zapravo u slučaju neke druge bolesti takva osoba mogla imati najbolju skrb određenog specijaliste ili subspecijaliste ,ističe Ružić.

 

Iznio je podatak da je do danas u Primorsko goranskoj županij prvom dozom cijepljeno skoro 118 000 osoba što čini 49% posto odrasle populacije