Kikovica: Popisuju se Zagrepčani koji su napustili Zagreb i krenuli prema moru

Nakon potresa u Zagrebu, mnogi su građani odlučili napustiti Zagreb te krenuti prema vikendicama na moru.No policija je oko 13 sati zatvorila autocestu na čvoru Oštrovica a na Kikovici otvorila kamp u kojem se kontroliraju svi koji dolaze iz smjera Zagreba

vlcsnap-2020-03-22-18h02m45s949

Nakon potresa u Zagrebu, mnogi su građani odlučili napustiti Zagreb te krenuti prema vikendicama na moru.No policija je oko 13 sati zatvorila autocestu na čvoru Oštrovica a na Kikovici otvorila kamp u kojem se kontroliraju svi koji dolaze iz smjera Zagreba. U kampu sanitarni inspektori, epidemiolozi i članovi Civilne zaštite razgovaraju s građanima kako bi doznali njihova krajnja odredišta i jesu li pod mjerom samoizolacije. 

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko goranske županije, Marko Boras Mandić potvrdio da se sve osobe koje dolaze iz Zagreba popisuju, prvenstveno da se otkrije ima li među njima onih kojima je propisana samoizolacija. Bitno je da članovi Stožera znaju tko ide na koji otok ,na koju adresu, a razlog mora biti isključivo taj da ne mogu boraviti u svojim domovim koji su im oštećeni u potresu, pojasnio je Boras Mandić. 

“Privremeno je  suspendirana odluka o zabrani prolaza Krčkim mostom za osobe koje nemaju prebivalište na otoku. No samo za  stanovnike Zagreba koji su popisani na Kikovici”, pojasnio je Boras Mandić.