Kinezi zainteresirani za gradnju bolnice u Skradu

Njegova bolnica nudi svoju liniju zdravih proizvoda, restoran zdrave prehrane, centre za promociju zdravlja te opću kinesku medicinu.

vlcsnap-2020-01-10-11h43m20s883

 

O mogućnosti ulaganja u Primorsko-goransku županiju, razmišlja vlasnik privatne bolnice koja njeguje tradicionalnu kinesku medicinu u kineskom gradu Dalian. Inače, njegova bolnica nudi svoju liniju zdravih proizvoda, restoran zdrave prehrane, centre za promociju zdravlja te opću kinesku medicinu poput akupunture I specifičnih masaža.

“Mi ćemo mu danas pokazati lokaciju u Skradu na kojoj je nekada djelovala vojna bolnica kao mogućnost da tu razviju zdravstveni centar tradicionalne kineske medicine. “-rekao je predsjednik HGK Županijske komore Rijeka Vidoje Vujić prilikom sastanka s kineskom delegacijom.

 

Vlasnik privatne bolnice Wang Xin samo je dio poslovne delegacije koja je danas posjetila Hrvatsku gospodarsku komoru-Županijsku komoru Rijeka.

 

“U njoj su predstavnici vlasti grada Daliana te poduzetnici, većina njih je iz područja graditeljstva, turizma, prometa nekretninama.” – objasnio je Vujić.

 

Informirali su se o mogućnostima ulaganja u ovu regiju. U Dalianu se nalazi glavna luka Sjevernoistočne Kine, a uz to što je industrijsko središte, poznat je po razvoju turizma.

 

“Ja sam vlasnica putničke agencije u Dalianu. Vidim da stanovnika u Hrvatskoj ima manje od 5 milijuna, a godišnji dolazak turista je preko 2 milijuna. Kod nas nije taj slučaj, mi godišnje imamo oko 500 tisuća turista. Ja vidim tu potencijal, tu Hrvatskoj, posebno u Rijeci, želim dovesti više informacija u Dalian I dovesti više turista ovdje. “ – rekla je Liu Chunlei, vlasnica putničke agencije u Dalianu.

 

Sporazum o uspostavi prijateljske suradnje između Rijeke i Daliana potpisan je još 2006. godine.