Klapa Kastav pobjednik Maškaranog klapskog maratona!

U Sportskoj dvorani Marino Cvetković nastupilo je osam klapa. 

klapa klapa slika

Jedno od rijetkih maškaranih događanja koje je održano u ovim pandemijskim vremenima je i ono jedno od najpopularnijih, najoriginalnijih i najveselijih – Mašakarni klapski maraton. Njegovo 13. izdanje donijelo je još jednu doista posebnu večer u Opatiji, a Sportska dvorana Marino Cvetković je još jednom bila “dom raspjevanih maškaranih klapa”.

Program je započeo tradicionalnim ulaskom zvončara, a ove su godine publiku svojim dolaskom počastili Brgujski zvončari koji su svojom zvonjavom “otjerali zlo” i pripremili publiku na spektakl kojim su maestralno rukovodila dve nezaobilazna voditelja – Mario Lipovšek Battifiaca i Dražen Turina Šajeta. Ovaj vrsni dvojac je predstavio nastup osam klapa koje su svojim nastupima oduševile publiku. Nastupile su Ženska klapa Hreljin, Muška klapa Kastav, Vokalisti Salone iz Solina, Ženska klapa Kurjože iz Splita, Muška klapa Skalin iz Matulja, Muška klapa Baladur iz Opatije, Muška klapa Intriga iz Rijeke te Muška klapa Mimoza iz Splita, a maskama i tematski, klape su nas podsjetile na našu svakodnevicu te se dotakle inflacije, našeg mentaliteta, Hane i Graše…i sve je skupa bilo upravo kako treba bit – veselo, šareno uz smijeh do suza.

Nakon show programa je uslijedilo i svečano proglašenje najboljih. Tako je treća mjesta osvojila Ženska klapa Hreljin sa skladbom “Stvar je da stvari ni”, druga mjesta osvojila je klapa Skalin iz Matulja sa skladbom “Inflacija”, a apsolutni pobjednik je Muška klapa Kastav sa skladbom “Kastafska odiseja 3865”.