Klapa Šufit na Trsatskoj gradini proslavila svoj 30. rođendan!

Za rođendanski nastup pripremili su bogat program koji je okupio brojnu publiku. 

U sklopu 17. izdanja manifestacije Ljeto na Gradini na Trsatskoj gradini nastupila je klapa Šufit. 

Točno pred 30 godina, gospodin Tomislav Veršić, profesor glazbene kulture IV. Gimnazije „Marko Maručić“, okupio je desetak mladih, talentiranih srednjoškolaca i tako stvorio ovu danas nadasve poznatu i uspješnu klapu. Klapa Šufit u ovom sastavu djeluje od 2003. godine, a izvan Hrvatske klapa je zabilježila brojne koncerte po Njemačkoj, Italiji, Francuskoj i BiH, a redoviti je gost pjesničkih susreta ”Dobro jutro more” u Podstrani. 

U jučerašnjem bogatom programu koja je klapa priredila, uživala je publika koja se okupila u velikom broju, uglas pjevala stihove pjesama i pljeskom nagrađivala izvođače. Klapa Šufit izvela je njihove brojne hitove: „Ne diraj moju ljubav“, „Proplakat će srce“, „Samo jedan pogled“, a nezaobilazna je bila i obrada Oliverove pjesme: „Kad mi dođeš ti“  i “Cesarica”  te su tako odali počast našem neprežaljenom Oliveru Dragojeviću. 

Trsatski kaštel još jednom se pokazao kao odličan domaćin te idealna kulisa klapskoj pjesmi.Kako i priliči rođendanskoj proslavi, kraj koncerta obilježile su prskalice te prigodna torta koja je bila iznenađenje, kako publici tako i klapi.

Nastavak programa u kolovozu

Svoj nastavak Ljeto na Gradini nastavlja početkom idućeg tjedna s manifestacijom Gradina No Limit – Dani vizualne umjetnosti i komunikacija. U kolovozu još nastupaju i: klapa Baladur i Vinčace, Zvonimir Radišić Trio – promocija albuma „New Horizons“, Marko Škugor, sastav Cubismo, Frano Živković, a druge nedjelje nas očekuje predstava FEŠTA – EXIT teatra.