Koliko Riječani koriste električni romobil? Održana je edukacija sigurne vožnje na Korzu

Povodom obilježavanja Europskog tjedna mobilnosti na Korzu je održana edukacija sigurne vožnje e-romobilima za građane. Električni romobili prisutni su u Rijeci već tri godine. Hrvatska je tako u 4. mjesecu ove godine prešla milijun vožnji od čega se vjeruje da je polovica ostvarena upravo u Gradu Rijeci.

Riječani su na poligonu na Korzu imali prilike informirati se o sigurnoj vožnji, važnosti nošenja kacige, vještinama sigurnog skretanja i kočenja, održavanju stabilnosti na romobilima te njihovim sigurnosnim značajkama.

S obzirom na to da je svim akterima na prvom mjestu sigurnost korisnika i ostalih sudionika u prometu, velika pažnja posvećuje se i ispravnosti e-romobila te je, između ostalog, na edukaciji naglasak stavljen i na sigurnosne prijetnje koje proizlaze iz vožnje vandaliziranih e-romobila, s čime se građani Rijeke u zadnje vrijeme sve više susreću. Stoga su se Grad Rijeka i policija, u suradnji s Boltom, odlučili odlučnije suočiti s problemom vandalizma te zajedničkim djelovanjem stvoriti sigurnije i ugodnije okruženje za cijelu zajednicu.

U posljednja tri mjeseca podignuto je čak 28 kaznenih prijava protiv počinitelja kaznenog djela vandalizma, a trenutno najstroža kazna dosuđena je sedamnaestogodišnjaku koji je dobio uvjetnu kaznu od 12 mjeseci, s mogućnošću zatvorske kazne od 8 mjeseci u slučaju ponavljanja kaznenog djela u uvjetnom periodu.