Koncert Albanskog omladinskog komornog orkestra u Rijeci

U utorak, 16. svibnja u 19.00 sati, u Pomorskom i povijesnom muzeju Hrvatskog primorja, Trg Riccarda Zanelle 1, održat će se koncert Albanskog omladinskog komornog ansambla uz solisticu Nevilu Kalaja Herczegh. Koncert je dio kulturne suradnje Grada Rijeke i Republike Albanije.

Ansambl će izvesti djela iz opusa hrvatskih, albanskih i svjetskih skladatelja komorne glazbe, a ulaz je slobodan za sve zainteresirane.

Violinistica Nevila Kalaja Herczegh je studij violine završila pri Academiji umjetnosti u Tirani u klasi prof. R. Peku, a usavršavanje, s najvišim ocjenama, pri Konzervatoriju Valle d´Aosta u Italiji. Sudjeluje u brojnim majstorskim školama u klasama M. Quarta, T. Major i E Groppo. Umjetnička je voditeljica Međunarodnog festivala komorne glazbe u Durresu, Albanija. Trenutno je zaposlena u svojstvu profesora violine pri Akademiji umjetnosti u Tirani.

Albanski omladinski komorni ansambl, uz solisticu Nevilu Kalaja Herczegh, čine studenti Akademije umjetnosti u Tirani u sastavu Eugenia Kristani, Romina Tafaj, Suel Shtalbi, Dorina Laro i Xhorxhio Spahiu.

Uoči koncerta prisutnima će se obratiti gospođa Lena Marku u ime Veleposlanstva Republike Albanije i počasni konzul Republike Albanije u Rijeci Bashkim Enesi.