Korona otkazuje manifestacije:RetrOpatija i Carski grad neće se održati

Epidemiološka situacija odgodila RetrOpatiju i Carski grad: Turistička zajednica grada Opatije, zbog važećih preporuka zdravstvenih i epidemioloških službi, nije u mogućnosti održati ove manifestacije u srpnju i kolovozu 

RetrOpatija_glavna_ulica

 

Opatija – Epidemiološka situacija koja je tijekom proteklih dana pokazala naznake pogoršanja dovela je do otkazivanja i odgode brojnih manifestacija u Hrvatskoj zbog sigurnosnih razloga, a toj brojci pridružuju se Carski grad i RetrOpatija, dva omiljena opatijska ljetna događaja čija je organizacija postala nemoguća u skladu s važećim zdravstvenim i sigurnosnim preporukama.

– Sigurnost naših gostiju i posjetitelja nam je na prvom mjestu. Više no ikada, svi turistički djelatnici moraju brinuti o zaštiti zdravlja svojih gostiju. Nije ovo bila laka odluka, nakon dugih mjeseci izolacije i karantene, svima bi nam odlično došla večer opuštanja i zabave, no trenutačna epidemiološka slika ne dopušta nam previše opuštanja. Moramo ostati odgovorni i voditi računa o preporukama zdravstvenih stručnjaka i epidemiologa. Kako su Carski grad i RetrOpatija manifestacije na otvorenom, koje podrazumijevaju slobodno kretanje i druženje većeg broja ljudi, jednostavno ne možemo zadovoljiti uvjete o ograničavanju broja sudionika, objasnila je Suzi Petričić, direktorica Turističke zajednice grada Opatije odluku o odgodi dvije popularne manifestacije.

Carski grad trebao se održati u svom uobičajenom terminu krajem srpnja, dok je RetrOpatija iz posljednjeg tjedna lipnja ranije „prebačena“ u kolovoz. Umjesto na program dviju manifestacija, planirana sredstva iz budžeta Turističke zajednice utrošit će se na financiranje rada turističke ambulante u rujnu, kako bi se zadržala visoka razina sigurnosti i zdravstvenog standarda u Opatiji.