Korona virus stigao u Jelenje

Iz Stožera civilne zaštite Općine Jelenje javljaju kako je jedna osoba s područja Jelenja pozitivna na koronavirus.

 

civilna-zatita-jelenje_2020

 

Iz Stožera civilne zaštite Općine Jelenje danas smo saznali kako je jedna osoba s našeg područja pozitivna na koronavirus.

 

– Epidemiološka situacija zadnjih tjedan dana u Hrvatskoj nije pogodna, a na području općine Jelenje jedna je osoba pozitivna. Mjesta panici nema, ali apeliram na mještane da se i dalje pridržavaju propisanih odluka od strane Nacionalnog stožera, kazao je Dino Piljić, zamjenik načelnika Općine Jelenje, a ujedno i načelnik jelenjskog civilnog stožera koji provodi aktivnosti na terenu.

 

Mještanima se preporučuje nošenje maske za lice, kao i držanje distance te redovita dezinfekcija ruku.

 

– Kao predstavnik Općine Jelenje, sudjelovao sam na sastanku Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije koji je održan u Viškovu, na temu: „Aktualna situacija s pandemijom COVID-19 i provedba mjera“. Donijeli dva službena zaključka te razmijenili iskustva i problematiku na terenu, poručuje Piljić.

 

Naime, donesena su dva službena zaključka:

 

1. Predložiti Stožeru civilne zaštite Republike Hrvatske da se pojednostavi tablica za dostavu dnevnih izvješća o provedbi nadzora nad poštivanjem odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske, te uputa i drugih mjera donesenih od strane nadležnih pravnih osoba, te da istu prilagodi sukladno važećim odlukama, uputama i drugim mjerama u svezi pandemije COVID-19.

 

2. U slučaju povećanja broja oboljelih od COVID-19 tijekom jesenskog i zimskog perioda i potrebi većeg angažmana postrojbi civilne zaštite i drugih nadležnih službi, svakako će trebati osigurati veća financijska sredstva i ljudstvo kako bi se učinkovito reagiralo i provodilo mjere.

 

Osim toga govorilo se o problematici s nabavkom osobne zaštite opreme za potrebe postrojbi civilne zaštite, a istaknuta je i mogućnost da se za potrebe jedinica lokalnih samouprava angažira i Državna intervencijska postrojba Rijeka, a u svrhu ispomoći lokalnim Stožerima u provođenju odluka Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske.