Koronavirus u PGŽ: 142 nova slučaja!

U riječkom KBC-u hospitalizirana su 54 pacijenta. 

koronatest

U Primorsko-goranskoj županiji danas je 142 novooboljelih, a 243 je osoba ozdravilo. Tako se broj aktivnih slučajeva smanjio na 2003. Ukupno je tijekom jučerašnjeg dana laboratorijski obrađeno 783 uzoraka briseva, što čini udio od 18.14% pozitivnih od ukupnog broja testiranih uzoraka.

107 novooboljelih su osobe iz Rijeke te općina i gradova riječkog prstena, 10 s otoka Raba, 8 iz Crikveničko-vinodolskog područja, 7 s otoka Krka, 6 sa Liburnijskog područja te 4 iz Gorskog kotara. 

Prema podacima Ureda ravnateljstva KBC-a ukupan broj hospitaliziranih pacijenata koji se liječe od COVID-19 bolesti se danas smanjio za 7 osoba u odnosu na jučer i iznosi 54. U jedinici intenzivne skrbi KBC-Rijeka 1 pacijenat se liječi od COVID-19 bolesti na respiratoru. Tijekom jučerašnjeg dana u KBC-u Rijeka nije bilo preminulih osoba od COVID-19 bolesti. Udio hospitaliziranih unutar ukupnog broja aktivnih slučajeva je, zbog daljnjeg pada broja aktivnih slučajeva, ali i pada broja hospitaliziranih osoba, i dalje stabilan te iznosi 2.69%.