Korzo postaje sportsko igralište: Dva dana igrat će se turniri u atletici, graničaru, košarci te šahu

U srijedu, 31. svibnja  Korzo će ponovo postati sportsko igralište. Djeca i mladi imati će priliku sudjelovati na edukativno-sportskom Telemach Danu sporta.

Na sportsko-edukativnom danu sudjelovat će djeca osnovnoškolskog uzrasta koja će se natjecati u graničaru i u atletici.

U suradnji Plazma Sportskih igara mladih i uz potporu grada Rijeke edukativno-sportski dan  započet će paljenjem plamena Plazma Sportskih igara mladih koji će na Korzo će donijeti mladi sportaši u 10 sati kada će započeti i svečani program otvaranja Telemach Dana sporta.Državna završnica održat će se krajem srpnja u Rijeci za natjecanja u graničaru, atletici, zatim MIS turnira u odbojci te odbojci na pijesku.

Rijeka će u četvrtak ugostiti i regionalni košarkaški turnir Kinder joy te pokazni šahovski turnir, a najbolje ekipe sudjelovat će u drugom dijelu državne završnice koja se održava početkom kolovoza u Splitu.

Plazma Sportske igre mladih, najveća sportsko-amaterska manifestacija u Europi,  i ovu 27. sezonu pružaju priliku djeci osnovnoškolskog i srednjoškolskog uzrasta da od siječnja do rujna besplatno sudjeluju na natjecanjima u 10 sportova, organiziranim prema profesionalnim standardima.

Na eventima Plazma Sportskih igara mladih djeca će imati priliku sudjelovati i u edukacijama „Reci ne! Govoru mržnje“, „Budi navijač, ne razbijač“, te edukaciji o pravilnom ponašanju u cestovnom prometu.