Kostrena dobila prvu servisnu stanicu za popravak bicikala na Kvarneru

BICIKLA KOTAČ

S ciljem brendiranja Kostrene kao destinacije cikloturizma, Turistička zajednica općine Kostrena postavila je novu servisnu stanicu za popravak bicikala, čime je postala prva općina na Kvarneru koja pruža takvu uslugu biciklistima. Stanica se nalazi na parkiralištu u ulici Šetalište kostrenskih pomoraca, preko puta prepoznatljivog kostrenskog simbola – sidra.

Stanica za popravak bicikala koja je realizirana uz pomoć tvrtke Ideja d.o.o. iz Rijeke, izrađena je od nehrđajućeg čelika visoke kvalitete, a omogućuje manje popravke bicikala i pumpanje guma. Stanica sadrži i spremnik s najčešće korištenim alatima jednostavne primjene za brzi popravak.

Pored već razvijene ponude vezane uz more i plaže, Kostrena je posljednjih godina prepoznata i među trkačima i šetačima, a projektom uređenja biciklističkih staza i stvaranjem dodatnih sadržaja, nastoji se profilirati i kao bike friendly destinacija za turiste sklone ovakvom obliku aktivnog odmora.

Općina Kostrena financirala je uređenje biciklističke i treking staze kojima su obuhvaćene neke dosad nedovoljno valorizirane lokacije duž „zelene“ Kostrene, poput prapovijesnog Solina ili pak Soplja, s dobro očuvanim dijelovima rimskog fortifikacijskog sustava Claustra Alpium Iuliarum koji se u intervalima proteže od Kostrene do Posočja u Sloveniji i dio je prekogranične destinacije kulturnog i zelenog turizma Claustra+.  

U planu je nadogradnja već postojeće infrastrukture odnosno sustava smještajnih objekata specijaliziranih za prihvat biciklista.

Uz kvalitetan smještaj i uređene plaže, Kostrena je ovim projektom dobila novi turistički sadržaj i ponudu koja je odličan način za razgledavanje i upoznavanje kraja i predstavlja iskorak ka razvoju cikloturizma, jednog od najbrže rastućih oblika turizma.