Krađe na plažama u porastu: Lopovi ne biraju, na meti su novčanici, mobiteli, naočale, torbe

Ljudi na plažama laka su meta lopovima koji ne prezaju ni pred čim. Novčanik, mobitel pa čak i cijela torba mogu nestati u trenutku. Dovoljan je samo jedan trenutak nepažnje.

Ove godine policiji je u Primorsko-goranskoj županiji prijavljeno više krađa na plažama nego lani.

-“Tijekom lipnja i srpnja na području pu primorsko – goranske, zabilježeno je 36 slučajeva krađe na plažama, najviše na području otoka Krka, njih 14, te na opatijskim plažama njih 12,rekla nam je Tatjana policijska službenica za odnose s javnošću PU primorsko-goranske.

Policija je danas izvijestila i o najnovijim krađama proteklih dana. Zaprimili su tri prijave o počinjenju kaznenih djela krađa na plažama. Riječ je o krađama torbi i naprtnjača s različitim predmetima koje su ostavljene bez nadzora na plažama na otoku Krku, Rabu i na Pećinama u Rijeci. Na plažama u Krku, nepoznati počinitelj otuđio je naprtnjače (ruksake) s novcima, mobitelima, ključevima, kao i drugim vrijednim predmetima dvoje državljana Njemačke, a koji su ga ostavili bez nadzora i otišli se kupati u more.Takvim načinom oštećeno je i troje hrvatskhih državljana kojima su je iz ruksaka otuđeni novčanici s dokumentima, mobiteli, naočale i drugi predmeti na plaži na otoku Rabu, dok je hrvatskom državljaninu na plaži na Pećinama u Rijeci otuđen ribolovni štab. Materijalno je oštećeno šest osoba za oko 3 350 eura. Opisani događaji još jednom potvrđuju kako kradljivci koriste nepažnju građana i njihov boravak u moru te im otuđuju stvari ostavljene bez nadzora. Najčešći predmeti krađa su novčanici s novcem i mobiteli, ali i nakit, ključevi vozila ili apartmana, sunčane naočale i dr.., odnosno, počinitelji ne biraju predmete koji im se nađu pri ruci.