OGLAS

KREMASTI KOLAČ OD JABUKA

dr. Ines Strenja Linić – GROMAČA 23.11.2010.

dr. Ines Strenja Linić – GROMAČA 23.11.2010.

Sastojci10 srednjih jabuka8 žlica šećera5 dkg isjeckanih oraha1 l mlijeka4 jajaPekmez od marelice10 srednjih jabuka
/oko 1 kg/  oguliti i narezati tanko,poslagati u namazan pleh.Posuti sa
2-3 žlice šećera, malo cimeta i 5 dkg isjeckanih oraha.Poslagati u prethodno namazani pleh i staviti u zagrijanu pećnicu na oko 180 °C, peći oko 20 minuta.Dok
se jabuke peku skuhati kremu – 8 dcl mlijeka sa 2 vanilij šećera  i 4
velike žlice šećera staviti na vatru, i prije nego što zakuha umiješati
smjesu  koju smo prethodno pripremili – 2 dl mlijeka,4 žumanjca i 4
žlice brašna.Zakuhati i preliti kad zagusti preko jabuka. Sve nastaviti peći slijedečih 20-tak minuta.Pripremiti preljed – snijeg od 4 bjelanjca istući s 4 žlice šećera o jednom velikom žlicom pekmeza od marelica.Premazati 
kolač  i  kroz samo 5  minuta staviti u pećnicu da zarumeni. Izvaditi i
ohladiti – na kolaču će se pojaviti zlatne kapljice zbog stavljenog
pekmeta. Rezati hladno.