Krenula on line peticija za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu

moKRK_2

UNIJA KVARNERA POKRENULA JE ONLINE PETICIJU ZA UKIDANJE NAPLATE MOSTARINE NA KRČKOM MOSTU. MOŽETE SE UKLJUČITI I VI!

 

 

 

Krčki most je jedini most koji se plaća u Hrvatskoj. Više od dvije godine političke stranke s Kvarnera glasno se bune protiv toga ističući kako je riječ o diskriminaciji. Pitali smo građane što misle o tome.

 

Treba ukinuti, zato jer mislim da je bio dogovor da se naplaćuje mostarina dok se ne otplati cijeli projekt, tako da je vrijeme da se ukine.

 

Normalno bi bilo da se ukine, to smo sve platili mi, to je sve narod platio, nije to nitko dao iz svoga džepa, mi sirotinja smo platili I sad opet.

 

Unija Kvarnera je nakon ustavne tužbe otišla korak dalje te je pokrenula online peticiju za ukidanje naplate mostarine na Krčkom mostu.

 

Pozivam naravno ovom prilikom sve građane da idu na fejs stranicu Istra prava želim da lajkaju stranicu I potpišu peticiju. Pozivam također javne osobe da daju svoju podršku. “ -poručio je predsjendik Unije Kvarnera Marko Boras Mandić.

 

Dodao je kako je došlo vrijeme je da se konačno izborimo za istu razinu prava koju imaju svi ostali građani diljem zemlje te još jednom zajednički uputimo zahtjev prema nadležnim tijelima.

 

Zakinuti su svi građani. I građani iz ostalih krajeva Hrvatske koji dolaze na Kvarner, oni moraju plaćati mostarinu. Naravno najviše smo zakinuti mi s obzirom da najviše koristimo Krčki most. Mislim da će ova inicijativa najviše ići u korist otočanima, jer iako je njima mostarina besplatna njima je ona ugrađena u cijenu svakog proizvoda ili usluge.” – naglasio je Boras Mandić.

 

Protiv naplate mostarine uz Uniju Kvarnera, bori se I PGS koji je također dignuo ustavnu tužbu te se obratio I Visokom upravnom sudu od kojega I dalje čeka odgovor. Također, Županijska skupština Primorsko-goranske županije jendoglasno je 2018. godine prihvatila prijedlog da se od državnih vlasti zatraži ukidnaje mostarine na Krčkom mostu.

 

Ova tu peticija kojoj se pozivaju građane je samo još jedan dodatak onom zadnjem činu a to je uvjereni smo to će se dogoditi ove godine I naplata će se ukinuti. “- zaključuje Boras Mandić.

 

Peticiju je do sada potpisalo više od tisuću ljudi iz svih dijelova Hrvatske. Možete ju potpisati ako želite, I vi na sljedećem linku.

 

https://www.peticija24.com/ista_prava_zelim