Kršili epidemiološke mjere dolaskom u policiju, na granici ….

koronaljudi

 

U proteklih tjedan dana, od 2. travnja do danas na području Policijske uprave primorsko-goranske zabilježeno je više slučajeva kršenja epidemioloških mjera.

Većina kršenja je zabilježena prilikom izlazne granične kontrole na prijelazima Rupa i Pasjak te u par navrata na graničnom prijelazu Brod na Kupi, gdje su prilikom granične kontrole putnika i vozila zatečena 32 strana i pet hrvatskih državljana. Mnogi od njih pristupili su graničnoj kontroli iako im je još bila važeća mjera samoizolacije, dok je za njih šestero utvrđeno da su neistinito naveli da su u tranzitu.

I tijekom tri dana ovog tjedna u šalter saIi Policijske uprave zatečene su četiri osobe s mjerom samoizolacije. Riječ je o dvojici hrvatskih državljana, starosti 34 i 72 godine, 60-godišnjoj državljanki Bosne i Hercegovine i 49-godišnjem državljaninu Makedonije.

Pored spomenutih, s mjerom samoizolacije na ulici na području Podmurvica i Turnića zatečena su i dvojica hrvatskih državljana u dobi od 25 i 37 godina, drugi 37-godišnjak je unatoč mjeri samoizolacije došao u stanicu za tehnički pregled vozila na Škurinju u Rijeci, a u prometu na području Ravne Gore policija je zaustavila 28-godišnjaka.

Svim osobama koje su zatečene u kršenju epidemioloških mjera, bilo na granici ili na drugim mjestima, su zbog počinjenja prekršaja iz domene Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti izdani prekršajni nalozi kojima im je izrečena novčana kazna u iznosu od 8.000 kuna.

Nadalje, između 3. i 7. travnja policija je zabilježila prekoračenja radnog vremena u šest ugostiteljskih objekta, na terasama kojih su nakon 19 sati zatečeni gosti. O navedenom policija je obavijestila Državni inspektorat u čijoj nadležnosti je daljnje postupanje.