Kruzer Eclipse II vratio se s dokovanja u Lencu na završno opremanje u 3.maj

Eclipse II«, novi ultraluksuzni ekspedicijski kruzer Scenic grupe, jučer se vratio s dvotjednog dokovanja u »Viktoru Lencu« na završno opremanje u 3.maj.

Bliži se vrijeme primopredaje ove 170 milijuna eura vrijedne novogradnje koja će na svoju prvu, inauguracijsku plovidbu 12. travnja iz Lisabona. Na brodu se užurbano radi, u tijeku su finalni zahvati na uređenju interijera, a za dva do tri tjedna ova nova oceanska ljepotica Scenic grupe odradit će i pokusnu plovidbu. Kako doznaje Novi list od direktora Scenicove tvrtke MKM Yachts Saše Čokljata, »Scenic II« u potpunosti bi trebao biti završen i spreman da isplovi prema Iberijskom poluotoku u zadnjem tjednu ožujka. Kad se to dogodi, bit će to trenutak u kojem će se najzornije pokazati da se na trećemajskim navozima mogu raditi čuda, uz dobro posloženu organizaciju posla i financijsku strukturu.Poslovna suradnjaKao što je poznato, »Eclipse II« izgrađen je u poslovnoj suradnji MKM Yachts i »3. maja«.

Kompletnu gradnju trupa novog Scenicovog kruzera, koji je dizajniran i opremljen u najvišoj polarnoj klasi za putničke brodove, Polar Class 6, odradili su trećemajci. Kobilica je položena u svibnju 2021. godine, a s navoza je porinut početkom prošlog ljeta u visokom stupnju opremljenosti. Završno opremanje luksuznog broda u potpunosti je pod svoje preuzela Scenicova tvrtka MKM Yachts, uz daljnji angažman trećemajaca, zajedno s drugim kooperantima i dobavljačima. Ono što bi trebalo uslijediti nakon »Eclipse II« u riječkom brodogradilištu novi je luksuzni kruzer koji bi trebao biti nešto većih dimenzija, više od 200 metara i za koji se slaže financijska konstrukcija.