Kultura

Dan hrvatske knjige

22. travnja obilježava se Dan hrvatske knjige.

Pročitaj više

Otkrivena četvrta riječka slika Gustava Klimta?

 

Život režira filmska uzbuđenja, uvjerili su se jučer u Muzeju grada Rijeke. Tijekom postavljanja slika Gustava i Ernsta Klimta te njihova suradnika Franza Matscha za predstojeću izložbu, dogodilo se izvanredno otkriće - pronađen je nepoznati slikarski rad. I to, po svemu sudeći, najvećeg od slikarske trojice, Gustava Klimta.

Pročitaj više

"Kad je život bio novi val"

Prestavljena monografija omladinskog lista Val koja na preko 400 stranica otkriva alternativnu povijest Rijeke sedamdesetih i osamdesetih godina

Pročitaj više

Dječja kuća u nekadašnjem kompleksu Benčić je gotova

Dječja kuća, prva kuća takve vrste u Hrvatskoj, otvorila je svoja vrata.

Pročitaj više

Alfa Romeo Jankovits: nevjerojatna riječka priča premijerno na pozornici Zajca

Premijera predstave ansambla Talijanske drame HNK Ivana pl. Zajca „Alfa Romeo Jankovits“ Laure Marchig u režiji Tommasa Tuzzolija na programu je u subotu 27. ožujka 2021. u 19.30 sati.

Pročitaj više

Finale EPK

Ravnatelji riječkih ustanova u kulturi za veliku završnicu u travnju pripremili preko pedeset događaja

Pročitaj više

Filmska metamorfoza "Meandara"

Sinoć premijerno na Vežici prikazana umjetnička filmska metamorfoza "Meandara" posljednjeg studijskog albuma Putokaza

Pročitaj više

Putujuća izložba dizajnera i ilustratora Mirka Ilića koju je pogledalo 250 tisuća ljudi diljem svijeta stigla u Rijeku

Najbolji svjetski dizajneri na sve veći rast govora mržnje, nacionalizma, ksenofobije i netrpeljivosti odgovaraju pozivom na tolerancijom, i to onako kako najbolje znaju, umjetničkim radovima.

Pročitaj više

Edi Jurković: Kad je život bio novi val (monografija Omladinskog lista Val 1975-1990)

Atraktivna monografija „Kad je život bio novi val“ sveobuhvatno je predstavljanje riječkog omladinskog lista „Val“ koji je u Rijeci redovno izlazio punih 16 godina, od 1975. do 1990. godine.

Pročitaj više

Blažević vs. Slama

Sudski spor pokrenuo je glumac Zalijanske drame riječkog kazališta Lucio Slama koji je nakon više od 30 godina staža u kazalištu dobio otkaz. U ovom su slučaju, u sklopu nove sistematizacije radnih mjesta, presudile kvalifikacije, odnosno formalno obrazovanje glumca.

Pročitaj više

U Župnoj crkvi sv. Filipa i Jakova u Gradu Grobniku održana praizvedba Cerničkog Križnog puta

Cernički Križni put, oratorij za orgulje, violinu i vokal doživio je svoju praizvedbu u Župnoj crkvi sv.Filipa i Jakova u Gradu Grobniku.

Pročitaj više

Povodom Međunarodnog dana žena u Galeriji Principij otvorena izložba posvećena ženama

Povodom Međunarodnog dana žena Fotoklub Rijeka otvorio je izložbu posvećenu ženama. Na natječaj Fotografkinje su se javile 132 autorice iz Hrvatske, Slovenije, Njemačke i Nizozemske sa ukupno 769 fotografija. Od svake je autorice odabrana po jedna fotografija koje su izložene u Galeriji Principij.

Pročitaj više

Program u Art kinu posvećen je indijskom modernom filmu i ženama

Ciklus indijskog filma bit će prtikazan od 11 do 14. ožujka U dvoranu Art kina broj mjesta je zbog epidemioloških mjera ograničan ,potrebno je rezervirati svoje mjesto.

Pročitaj više

Prirodoslovni muzej Rijeka

Prirodoslovni muzej Rijeka napravio je velike iskorake u prezentaciji svoje muzejske građe, a uskoro otvaraju i novi postav u dislociranom prostoru u Brodu na Kupi.

Pročitaj više

Nakon restauriranja, slike braće Klimt spremne za izložbu

 

Kako se približava otvorenje izložbe „Nepoznati Klimt – ljubav, smrt, ekstaza“ koncem travnja u Muzeju grada Rijeke, slike predviđene za izlaganje spremne su za oči posjetitelja.

Pročitaj više