Izvrsni glazbenici na trsatskoj pozornici održali koncert za pamćenje!

Sinoćnji koncert triju renomiranih gitarista – Ivana Pešuta, Brune Kovačića i Miroslava Lesića na jednom je mjestu okupio zaljubljenike u izvrsnu glazbu, a izvedbu su iz publike popratila i brojna poznata lica s riječke glazbene scene. Interpretacija skladbi s albuma „9 OF 3“ kroz koju su gitaristi stvorili nesvakidašnju sinergiju s publikom, očarala je već od prvog takta, a izvođači nisu skrivali koliko „guštaju“ u nastupu na trsatskoj pozornici. Na koncertu su im se pridružili vrsni glazbenici – Vedran Ružić na bass gitari i Dušan Kranjc na bubnjevima, a ovakav spoj rezultirao je izvrsnom izvedbom koju je publika nagradila dugim pljeskom.

Koncertnom nastupu prethodila je projekcija dokumentarnog filma Luke Radikovića kroz koji je posjetiteljima ispričana priča o nastanku ovog albuma i devet novih skladbi trojice autora, što je bila i inspiracija za naziv nosača zvuka.

Ovi vrsni gitaristi česti su sukreatori glazbenih priča na raznim pozornicama diljem Hrvatske, a projekt „9 OF 3“ riječkoj su publici odlučili predstaviti upravo na Trsatskoj gradini. Da je ta odluka bila pun pogodak, svjedočilo je ispunjeno gledalište, dok se ambijent Trsatske gradine savršeno uklopio u ovu glazbenu priču.

Kroz ovu glazbenu večer ispreplitale su se virtuozne gitarističke izvedbe i dugotrajni aplauzi, a fuzija na pozornici pretočila se u interakciju s publikom, zbog čega se nije moglo razaznati tko više uživa – izvođači ili publika.

Još jedan energičan koncert, iako žanrovski različit, očekuje nas u sklopu Ljeta na Gradini u subotu, 29. kolovoza. Posjetitelji će uživati u čak dva koncerta nastupa – na pozornici će zasvirati vrsni gitarist Alen Brentini uz prateći bend, a prethodit će mu nastup riječke rock grupe Whiteheads. Ulaznice se mogu kupiti po cijeni od 90 kn u pretprodaji, odnosno 110 kn na dan koncerta. Prodajna mjesta za ulaznice Ljeta na Gradini su Vintage bar na Trsatskoj gradini, Dallas Music Shop i sustav mojekarte.hr. Svirke počinju u 21.30, a ulaz u Gradinu otvara se u 20.30.

 

Kategorija