Kvarnerska rivijera: Rijeka poražena od Osijeka, u utorak igra protiv Olimpije

Utorak, Omišalj, skupina A: Rijeka – Olimpija (16 sati), Široki Brijeg – Osijek (18 sati).Labin, skupina B: Rudar – Venezia (16 sati), Sturm – Dinamo (18 sati).

Odigrane su prve utakmuce na turniru Kvarnerska rivijera. U skupini u Omišlju Osijek i Široki Brijeg otvorili su turnir pobjedama nad Rijekom odnosno Olimpijom s identičnim rezultatom 2:1.Dinamo je u Labinu svladao Rudar 5:1 uz hat-trick Sertića, dok je branitelj naslova Sturm remizirao protiv Venezije (1:1). Utorak, Omišalj, skupina A: Rijeka – Olimpija (16 sati), Široki Brijeg – Osijek (18 sati).Labin, skupina B: Rudar – Venezia (16 sati), Sturm – Dinamo (18 sati).

Kadeti Rijeke poraženi su od Osijeka (1:2) na otvaranju 69. izdanja Kvarnerske rivijere.U zanimljivom ogledu bijeli su na kraju, unatoč tijeku utakmice koji to nije nagovještavao, umalo došli do boda protiv aktualnog prvaka Hrvatske.Rijeka je bolje ušla u utakmicu, udarac Vinarša (5′) i Bilajca (11′) nisu bili precizni, dok je Osijek odgovorio pokušajem Matkovića (19′).I onda je Osijek poveo u 20. minuti. Matković je odlično ubacio s desne strane, a Jovičić poentirao – 0:1.Novi šok za bijele uslijedio je u 25. minuti. Jedna duga lopta i sjajan prijem Dabića koji se odlično riješio pratnje i pronašao Jovičića kojem nije bilo teško poslati loptu mrežu – 0:2.U 27. minuti udarac Tajsa obranio je Vučetić, a nakon jednog prekršaja i naguravanja Valinčić je na kraju izvukao najdeblji kraj zaradivši izravni crveni karton.Osijek je s igračem više kontrolirao situaciju, u 51. minuti Mladinović je ubacio, a Tajs glavom pucao pored gola.I onda je u 59. minuti Barić zaradio drugi žuti kartona vrativši na travnjak brojčanu ravnopravnost.Rijeka je odmah zaprijetila, Thaqi je ubacio, Došenov udarac glavom ukrotio je vratar Katalinić.U 70. minuti Šimurina je pronašao Bunetu koji je progirao Došena, ali njegov udarac zaustavio je opet vratar Osijeka.Osijek je do trećeg gola mogao u 74. minuti. Ivaci je proigrao Tajsa čiji je udarac obranio Vučetić, odbijanac je došao Ivacija, ali njegov udarac otišao je pored gola.I onda u 74. minuti Buneta je iskoristio neopreznost obrane i vratara Osijeka, odnio je loptu i poentirao – 1:2.Rijeka je pokušala u završnici doći do remija, ali Osijek se uspješno obranio.