LAŽNA DOJAVA O BOMBI

PU Primorsko-goranska dobila je dojavu o postavljenoj bombi u Raiffeisen banci na Žabici

PU Primorsko-goranska dobila je dojavu o postavljenoj bombi u Raiffeisen banci na Žabici

Jutros oko 8 sati i 40 minuta policija je dobila dojavu da je u poslovnici Raiffeisen banke na Žabici postavljena bomba. Srećom, ispostavilo se kako je dojava lažna pa su Riječani i policajci mogli odahnuti.
Uznemirujući poziv primila je jutros u 8 sati i 30 minuta službenica banke, a policiju je izvijestio zaštitar. Poslovnica je u vrlo kratkom roku ispražnjena, sukladno proceduri za izvanredne situacije klijenti i osoblje mirno su evakuirani. U rekordnom roku, na mjesto događaja stigli su i posebno obučeni policajci sa psom za detekciju eksploziva.
– Policijski službenici protueksplozijskog odjela ove policijske uprave izvršili su vanjski i unutarnji pregled poslovne banke, kojom prilikom nisu pronašli eksplozivne naprave te je utvrđeno da se radi o lažnoj dojavi od strane nepoznate osobe. Policija dakle i dalje radi na utvrđivanju identiteta pozivatelja kao i mjesta s kojeg je poziv upućen – rekla je zamjenica glasnogovornice PU primorsko-goranske Tina Mudrovčić.
Počinitelja, nakon što ga policije otkrije, najvjerojatnije čeka kaznena prijava zbog širenja lažnih i uznemirujućih glasina za što je predviđena zatvorska kazna od 3 mjeseca do 3 godine. Zbog incidenta koji se srećom pokazao nečijom neslanom šalom, banka je bila zatvorena oko 3 sata te je normalan rad nastavila pola sata prije podneva.