Lažnim ugovorima oštetile tvrtku za 106 tisuća eura

policija1

ZA više od 106 tisuća eura tvrtku iz Omišlja prevarile su i oštetile njezine dvije suvlasnice, sklopivši lažni sporazum kojim je jedna zasnovala založno pravo na nekretninama na otoku Krku te na svoje ime izvršila prividni prijenos imovine tvrtke.

O rezultatima kriminalističke istrage vezano za ovu prevaru oglasila se policija, koja je protiv 29-godišnjakinje i 55-godišnjakinje podnijela kaznenu prijavu zbog prevare i krivotvorenja isprave.

Sumnjiči ih se da su početkom 2020. u ime svoje tvrtke sklopile lažni sporazum kojim su neistinito prikazale da su osigurale novčana potraživanja zasnivanjem založnog prava na nekretninama u katastarskoj općini Malinska-Dubašnica.Time je 29-godišnjakinji dopuštena uknjižba založnog prava na nekretnine, iako su obje znale da ne postoji stvarni dug prema tvrtki. Lažno su prikazale i da je 29-godišnjakinja tvrtki pozajmila novac u iznosu koji zapravo čini imovinu tvrtke, a ne njezinu vlastitu, te su na osumnjičenu izvršile i prividni prijenos imovine tog poduzeća.Uz to, sačinile su i lažnu ispravu o tome koju je potpisala 55-godišnjakinja, a kojom su dovele u zabludu muškarca s kojim su poslovale kako bi njemu oduzele pravo u podjeli imovine tvrtke.