Legenda hrvatskog tenisa Nikola Pilić maturante opatijske gimazije podučava tenis

vlcsnap-2021-10-06-17h40m06s378

Proslavljeni hrvatski trener i tenisač Nikola Pilić svoje vrijeme i iskustvo stavio je na raspolaganje maturantima opatijske gimnazije kako bi ih podučio osnovama tenisa.

 

-Meni je drago, kad su me zvali ja sam odmah rekao vrlo rado. Inače u Hrvatskoj brojka  mladih ljudi koji se bave sportom nije zadovoljavajuća. Ovi maturanti kad se malo istrče, sigurno da je to pozitivno, ističe proslavljeni trener i izbornik Nikola Pilić. 

Na teniskim terenima Gorova maturanti treniraju u blok satu jedan put tjedno. Ovaj je pilot projekt namjenjen upravo njima i to ne bez razloga.

-”Nekako smo izabrali njih jer su oni ove dvije godine bili u deficitu sa tjelesnim aktivnostima čeka ih državna matura i došli smo na ideju da im ponudimo izborni predmet koji su oni rado prihvatili, kaže ravnatelj Gimnazije Eugena Kumičića Opatija Boris Barbarić.

Uz teniskog asa Nikolu Pilića učenike će u trenirati i Ivor Eržišnik. I kako nam je najavio novi ravnatelj Boris Barbarić, osim ovog pred opatijskom gimnazijom je još niz inovativnih projekata u pripremi.

 

U video reportaži pogledajte dojmove maturanata