Leona Petrović i Nika Cetina osvojile zlato i broncu na turniru u Sloveniji

Leona Petrović iz Malinske i Nika Cetina iz Omišlja osvojie su zlato i broncu na velikom međunarodnom kickboxing turniru „37. Slovenia open“.

Njihovi kickboxing klubovi „Malinska“ i „Omišalj“ pod vodstvom trenera Predraga Znaora i Ana Znaor Milohnić bili su jedini predstavnici iz Primorsko-goranske županije na ovom značajnom natjecanju koje je okupilo 568 sportaša iz 71 kluba i 7 država.

Leona i Nika su nastupile u disciplini point fighting, svaka u dvije težinske kategorije. Leona je među mlađim kadetkinjama do 47 kg osvojila prvo mjesto, a u skupini preko 47 kg je peta. Nika je među starijim kadetkinjama do 65 kg osvojila treće mjesto, a u skupini do 60 kg je deveta.

Pored njih dvije, natjecalo se još troje kickboksača s otoka Krka. Omišljanin Marin Pavlić je zauzeo peto mjesto među dječacima do 33 kg, a njegova klupska kolegica Andrijana Vitezić je peta među mlađima kadetkinjama do 42 kg. Članica KBK Malinska Sofia Lojić je petoplasirana među starijim kadetkinjama do 65 kg.

Sljedeće natjecanje na kojem će krčki kickboksači nastupiti je „Croatia open“ koje će se za tri tjedna održati u Makarskoj.