Leto va Kraljevici poziva na 28 događanja

I ove godine Grad Kraljevica uz pomoć Turističke zajednice i gradskih udruga organizira kulturno-zabavno-sportsku manifestaciju “Leto va Kraljevici”. Manifestacija se održava već dugi niz godina s ciljem poticanja tradicijskih vrijednosti te stvaranja kulturnih, zabavnih i sportskih sadržaja u ljetnim mjesecima. Vrlo bogat i raznolik program „Leta va Kraljevici“ započinje 25. lipnja i proteže se sve do kraja kolovoza (29. kolovoza). Kulturno-umjetnički program ovogodišnje manifestacije objedinjen je u „Kraljevačkom kulturnom letu“ (KKL), manifestaciji unutar manifestacije „Leto va Kraljevici“.

„Trend da i ove godine imamo preko 25 programa koji čine „Leto va Kraljevici“ kroz dva mjeseca, dokazuje da imamo što ponuditi našim građanima i posjetiteljima te da imamo svoju publiku koja rado dolazi u Kraljevicu. „Leto va Kraljevici“ polako postaje jedan prepoznatljivi brend. Dokaz tome je i sve veći broj posjetitelja. To je ujedno i nagrada za naš trud i na to smo ponosni”, rekla je Paula Vučković, ispred organizacijskog odbora Grada Kraljevice.

Otvorenje Malog muzeja ribarstva i brodogradnje Kraljevica te Otvaranje „Kraljevačkog kulturnog leta“ održat će se 28. lipnja 2024. godine uz nastupe HGD Zvijezda Danica koje ove godine slavi 130. godišnjicu rada. Program u nastavku donosi tradicionalne Kraljevačke regate, memorijalni malonogometni turnir „Bruno Kurolt“, predstave za djecu i magic show „Jozo Bozo“, stand up comedy „Best of Vlatko Štampar“ te Lajnap stand up comedy „Devedesete“, Wine & art Frankopan, Elvis Stanić – French Touch, koncert „Klapa Tramuntana & prijatelji za 20 godina“, koncert Karin Kuljanić & Roberta Grubišića, Mamma Mia! Summer show, već tradicionalnu „Feštu od klapunic“ uz nastup klape Kampanel i grupe Insula te feštu od tune „Tira Tira“ uz koncert grupe Vigor, koncert 4 Tenora i Amire Medunjanin na novouređenoj ljetnoj pozornici-Trg Zrinski, koncert popularne klape Intrade na rivi te zatvaranje ovogodišnje manifestacije koje će se održati 29. kolovoza 2024. godine uz klapu Porto Re i goste.

Iz bogatog programa treba izdvojiti velike koncerte koji će obilježiti ovogodišnje Leto. Na Trgu Zrinski 2. kolovoza nastupit će 4 Tenora, a 10. kolovoza na Bakarcu Grupa Vigor. Amira Medunjanin održat će svoj koncert na Trg Zrinski 18. kolovoza, a Klapa Intrade će na rivi zapjevati 23. kolovoza. Popularna “Fešta od klapunic” održat će se 27. srpnja, a ovog ljeta smijati ćemo se uz Vlatka Štampara, Lajnap stand up comedy – Devedesete i Ri Teatar.

“Veseli nas što je program našeg Leta va Kraljevici sve sadržajniji, kvalitetniji i bogatiji. Kao i do sada kulturno- umjetnički programi su objedinjeni pod Kraljevačkim kulturnim letom. Vjerujemo da će svatko pronaći nešto za svoj ukus. Program se sastoji od sportskih događanja, kulturno umjetničkih, predstava, koncerata i zabavnih sadržaja… Naravno, vodili smo računa i o djeci.”, istaknula je direktorica TZG Kraljevice Jelenac Mateševac Skočilić.

Ulaz na većinu programa je besplatan, dok se ulaznice naplaćuju za nekoliko događanja. U subotu 15. lipnja će tako krenuti prodaja ulaznica za predstave Lajnap stand up comedy – Devedesete i Best of Vlatko Štampar, a moći će se kupiti u Posjetiteljskom centru Dvorca Frankopan od utorka do nedjelje, od 10 do 18 sati te putem sustava mojekarte.hr.

Početkom srpnja će u prodaju ići i ulaznice za koncerte 4 Tenora i Amire Medunjanin, o čemu će javnost biti naknadno obavještena, a iste će se moći kupiti u Posjetiteljskom centru Kraljevica Dvorca Frankopan, od utorka do nedjelje od 10:00 do 18:00 sati.

“Kraljevica zaslužuje najbolje, kao grad bogatog povijesnog nasljeđa i iznimne kulturne baštine. Imamo fantastične povijesne kulise, prostore kakve rijetko koji grad ima. Obnovili smo i dalje obnavljamo naše povijesne lokacije i to blago sada moramo koristiti na pravi način. Ti prostori zaslužuju najbolje umjetnike i zato ohrabruje što iz godine u godinu uspijevamo u realizaciji takvih programa”, zaključio je kraljevički gradonačelnik Dalibor Čandrlić, zahvalivši svima koji su vrijedno radili na organizaciji Kraljevičanima najdraže ljetne manifestacije.