Liburnicon i ove godine donosi svijet mitologije, ali i mijenja lokaciju!

Na rasporedu je 12. i 13. kolovoza.

Program Liburnicona objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje te stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji…

Ika – Jedna od najoriginalnijih kulturnih manifestacija na Kvarneru, Festival znanstvene fantastike i fantastike “Liburnicon” i ove godine ponovo će Opatiju odvesti u uzbudljivi svijet mitologije i folklora, žanrovske književnosti i filmske kulture te naprednih znanosti i tehnologija. Organizatori iz udruge Kulturni front za ovogodišnje izdanje koje je na rasporedu 12. i 13. kolovoza pripremili su niz noviteta, a svakako najvažnija je promjena lokacije. Zahvaljujući susretljivosti Fakulteta za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu ove godine čast da ugosti Liburnicon pripala je Iki. S centralnom temom ‘Potrage za besmrtnošću’ i ovogodišnji će program na dobitan način objediniti ozbiljne i zabavne sadržaje s ciljem stvaranja jedinstvene atmosfere koja je Liburnicon učinila ponajvećim festivalom ovog tipa u Hrvatskoj i jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.

Tako će pod vodstvom domaćih i inozemnih stručnjaka, književnika i umjetnika, posjetitelji uživati u nizu raznovrsnih predavanja, prezentacija i panel diskusija, a potom se zabaviti na nekom od tematskih kvizova ili radionica te svoj posjet zaokružiti večernjim koncertom. Naravno, pod mentorstvom iskusnih volontera udruge „Kulturni front“ i drugih partnerskih udruga iz svih krajeva Hrvatske gosti će u svako doba festivala moći otkrivati i isprobavati moderne društvene igre koje su postale hit na obiteljskim i drugim druženjima.

Program Liburnicona objedinjuje ozbiljne i zabavne sadržaje i stvara jedinstvenu atmosferu koja ga čini jednim od najvećih festivala za mlade u regiji.

Ove godine na Liburnicon dolaze dvije počasne gošće iz inozemstva – Laini Taylor i Banshee Cosplay.