LIJEČNIČKI PREGLEDI DOSTUPNIJI

Uveden novi sustav naručivanja za specijalističke preglede

Uveden novi sustav naručivanja za specijalističke preglede

Liste čekanja za liječničke pretrage uskoro bi se trebale skratiti. U Kliničkom bolničkom centru Rijeka početkom mjeseca uveden je novi sustav naručivanja pacijenata. U sklopu sustava centraliziranog naručivanja u riječkome KBC-u ustrojene su tri bolničke jedinice na Sušaku, Kantridi i u središtu na Potoku.
– Pacijenti se naručuju tako da dođu osobno s uputnicom u jednu od centralnih jedinica. Iz udaljenih mjesta pacijenti se mogu i dalje telefonom naručivati kao i do sada – istaknuo je zamjenik ravnatelja KBC-a Rijeka mr.sc. Anđelko Đirlić.
Pacijenti se mogu naručiti izravno u bolničkoj jedinici za centralno naručivanje uz predočenje zdravstvene iskaznice i uputnice liječnika primarne zdravstvene zaštite. Postoji i jednostavniji način koji uzima manje vremena i ne stvara gužve na šalterima. Putem faks uređaja ili e-mailom potrebno je poslati presliku uputnice ili nalaza specijaliste s potrebnom pretragom. Na naznačeni kontakt broj medicinska sestra će kroz nekoliko dana javiti termin. Iako bi u konačnici Bolnička jedinica za centralno naručivanje pacijenata trebala smanjiti gužve, skratiti liste čekanja te ih učiniti transparentnima, to će biti nemoguće bez kompijuterskog sustava koji će povezivati sve odjele riječkog KBC-a. Za sada tog sustava još nema.