Ljetna Balinjerada okupit će 200-tinjak karića

Balinjerada, jedinstveni i omiljeni opatijski karnevalski brend okupit  će u subotu, 10. lipnja dvjestotinjak karića čiji će poznati zvuk roštanja balinjera odjeknuti glavnom opatijskom prometnicom koja će biti posebno osvijetljena uz atraktivne pirotehničke elemente. Originalnost, kreativnost i duhovitost ove legendarne utrke ponovno će oduševiti mnogobrojne zaljubljenike u Balinjeradu i tisuće posjetitelja.  

Ljetno izdanje Balinjerade održava se u večernjem terminu, s početkom u 19:00 sati kada će se sudionici manifestacije na balinjerama spustiti od hotela Bristol do Slatine. Uz već poznate kategorije karića: monopatini, karići unjuli, karići dvojki, atraktivna merikanska vozila i povorke karnevalskih grupa, ove će se godine Puhačkom orkestru Lovran pridružiti i četiri  hrvatska puhačkih orkestara koji upravo ovog vikenda sudjeluju na 36. Susretu hrvatskih puhačkih orkestara. 

Za odličnu atmosferu pobrinut će se kako voditeljski trio – Mario Lipovšek Battifiaca, Borna Šmer i Dražen Turina Šajeta tako i grupa Bonaca na startu, koju predvodi počasni direktor i začetnik Balinjerade  Duško Jeličić Dule i grupa Dellboys na cilju utrke i afterpartyju preko puta hotela Milenij.

Na manifestaciji će se tradicionalno proglasiti Miss Balinjerade, a najbrže i najmlađe sudionike, najbolje u kategoriji „za lepo videt“, ali i „puže“, odnosno one najsporije očekuju medalje, pehari i ostale nagrade.