Ljetna škola latinskog u Salezijanskoj gimnaziji

U Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji u Rijeci od 19. srpnja traje Prva Ljetna škola latinskoga jezika i kulture. Polaznici škole njih 10, srednjoškolci su i studenti iz cijele Hrvatske

vlcsnap-2021-07-27-17h37m10s271

U Salezijanskoj klasičnoj gimnaziji u Rijeci od 19. srpnja traje Prva Ljetna škola latinskoga jezika i kulture. Polaznici škole njih 10, srednjoškolci su i studenti iz cijele Hrvatske.Polaznici uče jezik metodom govornog jezika, a krajnji cilj je popularizacija latinskog jezika

-”Želimo pokazati da latinski jezik nije mrtav i da se može njime komunicirati iako znam da se to čak i profesorima čini nemoguće zato što nas nikada tako nisu učili ,kaže salezijanac don Josip Krpić koji je i sam svojevremeno predavao latinski i grčki jezik.

Ljetnu školu latinskog jezika i kulture organizirali su Fakultet hrvatskih studija i Hrvatska salezijanska provincija sv. Ivana Bosca, a namijenjena je učenicima srednjih škola i studentima.

Latinski nikad nije kasno učiti i dogod žive govornici, jezik nije mrtav, poručuju organizatori škola koja će potrajati do 1. kolovoza.