Bablje ljeto: More je čisto i toplo, a gužve nema

Nakon prohladnog, kišovitog i burnog vikenda, kako i priliči jeseni, danas nam se vratilo sunce. Kažu stiže bablje ljeto, mnogima omiljeni dio godine. Gužve više nema, temperature su dovoljno visoke. Na Kvarneru s temperaturama do 27 stupnjeva. Oni hrabri i danas su dan proveli na plaži. Je li se more ohladilo, provjerili smo na Kantridi.

-”More je savršeno, tko god želi neka dođe, za relaksaciju, predivno, ne može biti bolje. Čisto, toplo, predivno, plaža je savršena, poručila je Tatjana iz Zadra.

-”Ne moramo se brinuti hoće li nam netko sjesti na glavu i tako, uvijek je ovaj period, 6 i 9 mjesec za mene najbolji ovdje, poručila je Jadranka iz Beča.

I tako u babljem ljeto uživaju i domaći i stranci, Zanimljivo pojam bablje ljeto po nekim izvorima znači vrijeme kada starice na suncu još mogu zagrijati svoje kosti. Taj se izraz koristi u većini Europe, no u Bugarskoj je naziv za sunčano razdoblje na početku jeseni cigansko ili sirotinjsko ljeto, a u Sjevernoj Americi koriste pojam Indijansko ljeto. Bez obzira na pojam većini je važno samo jedno – Da što duže potraje.