Kod skretanja za Lokve poginuo motociklist

Motociklist je poginuo u sudaru teretnog vozila i motocikla na staroj cesti Rijeka-Zagreb, kod skretanja za Lokve.

 

 

 

U prometnoj nesreći što se jučer, 16. srpnja oko 16.30 sati, dogodila na području DC 3 kod Lokava, smrtno je stradao 49-godišnji motociklist. Očevidom kojim je rukovodio zamjenik općinske državne odvjetnice iz Rijeke utvrđeno je da je 48-godišnji hrvatski državljanin, dok je upravljao teretnim vozilom marke „Volvo“, u skupu s priključnim vozilom marke „Menke“, delničkih registracijskih oznaka, krećući se ŽC 5067 iz smjera Homera prema Sopaču, dolaskom na raskrižje s DC 3 Zagreb-Rijeka, prilikom uključivanja na istu izazvao prometnu nesreću.

Naime, nije propustio vozila koja se kreću tom cestom, već je u raskrižju oduzeo prednost prolaska motociklu marke „Suzuki 750“, zagrebačkih registracijskih oznaka,kojim je upravljao 49-godišnji hrvatski državljanin te se s njime izravno sudario. Motociklist je udario u središnji dio teretnog vozila i pao na kolnik. Od zadobivenih ozljeda, 49-godišnjak je ,nažalost, preminuo na mjestu prometne nesreće.

Zbog izazivanja prometne nesreće, 48-godišnji vozač teretnog vozila je kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu, a utvrđivanje svih relevantnih činjenica i okolnosti ove teške nesreće se nastavlja.

Tijekom provedbe očevida promet dionicom DC 3 se do 18.45 sati odvijao naizmjenično uz regulaciju policijskih službenika. Pozivamo još jednom sve vozače na maksimalni oprez i apsolutno poštivanje svih prometnih propisa kako bi se izbjegle mogućnosti izazivanja prometnih nesreća, osobito onih s najtežim posljedicama. 

 

Stoji u priopćenju policijske uprave Primorsko goranske

Kategorija