Lovran: Pješakinja teško ozlijeđena u prometnoj nesreći

U prometnoj nesreći koja se jučer ujutro, 17. siječnja oko 6,45 sati, dogodila u Lovranu teško je ozlijeđena 69-godišnja hrvatska državljanka. Do prometne nesreće je došlo kada je spomenuta 69-godišnjakinja prelazila kolnik središnje ulice izvan obilježenog pješačkog prijelaza i tada je na nju naletjelo osobno vozilo marke VW Golf, riječkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 29-godišnji hrvatski državljanin.

Zbog zadobivenih ozljeda pješakinja je prevezena u KBC Rijeka gdje su joj dijagnosticirane teške tjelesne ozljede. Tijekom pružanja prve pomoći ozlijeđenoj pješakinji od 6.45 do 7.30 sati, na dijelu navedene ulice bio je zatvoren promet za sva vozila.     

Slijedom opisane nesreće policija poziva pješake na povećani oprez i apsolutno poštivanje prometnih propisa, odnosno da uvijek koriste obilježene pješačke prijelaze za prolaz kolnikom. Osobito se to odnosi na noćne i jutarnje sate u zimskom razdoblju kada su kraći dani i lošiji vremenski uvjeti, pa su veće mogućnosti stradavanja.