Majstor prevarant: Uzeo novac, a radove nije napravio

Predstavnici jedne udruge osumnjičenom 36. godišnjaku uplatili su iznos od oko 11.200 kuna za kupnju potrebnog alata dok ih je osumnjičenik doveo u zabludu obećavajući besplatnu uslugu izvođenja radova. Iako je uplaćeni novac preuzeo, radove nije obavio, a niti je do danas vratio novac.

majstor

Kaznenim djelom prijevara u gospodarskom poslovanju oštećena je riječka udruga koju je 36-godišnji hrvatski državljanin materijalno oštetio. Riječ je o osumnjičeniku nad kojim su kriminalističko istraživanje proveli policijski službenici I. policijske postaje te utvrdili da su ovlaštene osobe spomenute udruge tijekom studenoga 2020. godine usmeno dogovorili s 36-godišnjakom izvođenje građevinskih radova u prostorima udruge.

Tom prilikom je i dogovoreno kako će mu predstavnici udruge uplatiti iznos od oko 11.200 kuna za kupnju potrebnog alata dok ih je osumnjičenik doveo u zabludu obećavajući besplatnu uslugu izvođenja radova. Iako je uplaćeni novac preuzeo, radove nije obavio, a niti je do danas vratio novac.

 

Pod sumnjom u počinjenje navedenog kaznenog djela, 36-godišnjak je završetkom istraživanja kazneno prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.