Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera stiže na Trsat

Jeste li se ikad zapitali kako bi bilo postati vitez? Pripremite mač, naoštrite bodež i krenite put Trsata!

 

Drugi vikend u rujnu pruža Vam priliku da prođete kroz vrata vremena i izgubite se u čarima srednjeg vijeka. Trsatsku gradinu 10. i 11. rujna nastaniti će viteški logori iz Hrvatske, Slovenije, Italije i Mađarske. Malik fest – festival legendi i mitova Istre i Kvarnera ove godine donosi pregršt noviteta i viteških logora iz Italije, Slovenije, Mađarske i Hrvatske. U dva dana posjetioci će imati priliku naučiti mačevati, streličariti, baviti se kaligrafijom, postati vitez ili dama, igrati razne igre, vidjeti brojne predstave, stare zanate, slušati i gledati legende i mitove Istre i Kvarnera te se pogostiti u srednjovijekovnoj krčmi by Fumo Santo i Kings.

Program u subotu počinje u 15 sati i trajati će do 21 sat – uz kulturni, zabavni i edukativni program te ugostiteljsku ponudu u srednjovjekovnoj atmosferi, Malik će za vikend oživjeti povijest u zabavnom tonu i pružiti autentično iskustvo srednjovjekovnog života. Mali i veliki posjetitelji moći će prošetati među viteškim taborima, okrijepiti se u taverni, jahati ponije, čuti više o srednjovjekovnim načinima borbe i starim zanatima te i sami postati vitezovima ili damama.

Malik fest donosi zanimljive sadržaje poput radionica kaligrafije,tkanja streličarstva te pričaonica i interpretacijske šetnje frankopanske slušknje koja će posjetiteljima dočarati sve o životu Trsata u 15. stoljeću. U subotu pogledajte razne predstave i prezentacije borbi, potom u večernjim satima budite spremni na vatrena iznenađenja. Program u subotu završavamo mitskim bićima, slatkim vilama koje će nam pokazati umijeće igranja vatrom! U nedjelju od 10 sati program je prilagođen djeci, počevši od srednjovjekovnih igara poput bacanja koplja u metu, streličarenja, kamena s ramena, potom slijedi cijeli niz viteških predstava i bitka u kojoj će svi mališani imati priliku okušati se u boju protiv viteške vojske i spasiti princezu!