Marin Blažević obećao da se više neće kandidirati za intendanta

Intendant HNK Ivana pl. Zajca Marin Blažević sazvao je danas tiskovnu konferenciju kako bi, prema njegovim riječima, hrvatskoj javnosti, a posebno Riječanima, skrenuo pozornost na nezakonitost odluke o razrješenju njegove dužnosti sa mjesta intendanta.

Pravomoćna sudska presuda egzaktan je pokazatelj nepravilnog i štetnog postupanja Gradskog vijeća Grada Rijeke, a prethodno i Kazališnog vijeća u tadašnjem sastavu: Peranić, Šober, Mikulić, Sekulić i Laginja – rekao je Blažević.

U pravomoćnoj presudi Visokog upravnog suda stoji kako je Upravni sud u Rijeci pravilno naveo da je Ministarstvo kulture i medija osnovano postupilo odbivši zahtjev Gradskog vijeća za potvrđivanjem predmetne odluke o razrješenju.

Blažević je u nastavku istaknuo kako se u posljednje vrijeme provodi kampanja medijskog i političkog nasilja nad radom, kazališnim programom, uspjesima, ali i osnovnim ljudskim pravima, njega kao i njegovih najbližih suradnika.

Godinu i pol medijski nasilnik u lokalnim novinama i vodstvo PGS-a izvrću istine i lažiraju javno dostupne informacije, konstruiraju afere, bespravno optužuju i istovremeno bez osnove osuđuju, te u javnom prostoru, jednako kao i u političkoj pozadini, kreiraju situaciju hajke i linča – dodao je Blažević.

Također je ukazao na to da je za ovaj, kako ga sam naziva, pravosudni fijasko, gradskog vijeća i njegove predsjednice, neodgovorno trošen javni novac.

Naglasio je i kako će, ne stigne li javna isprika Gradskog kao i Kazališnog vijeća, zaštitu svoga prava biti prisiljen zatražiti i pravnim putem.

Rekao je i kako se u budućnosti više neće kandidirati za intendanta.

Smatram da i publika i zaposlenici, zaposlenice, djelatnici, djelatnice riječkog HNK nakon 8 godina mojeg intendantskog mandata i dvije godine prethodno radnog mandata opere imaju pravo provjeriti da li tko može drugačije, bolje i više – dodao je Blažević.

Za kraj se zahvalio publici koja unatoč svemu nije prestala dolaziti u riječko kazalište kao i svojim kolegama i cijelom timu.