MARKANOVIĆ OSUMNJIČEN ZA KRIMINAL TEŽAK 90 MILIJUNA KUNA

Mate Markanović nije plaćao poreze, doprinose i druga davanja

Mate Markanović nije plaćao poreze, doprinose i druga davanja

Gospodarski je kriminalitet posljednjih mjeseci u modi. Još se nije ohladio slučaj Tržnice Rijeka, a novih je 90 milijuna kuna manjka, ovog puta iz državne blagajne, kao razlog nove policijske istrage, dodatno zagrijalo atmosferu. Iako policija ime nije spomenula, manjak, kako neslužbeno doznajemo, potpisuje poznato ime riječkog poduzetništva – Mato Markanović.
– Ovim je istraživanjem utvrđena osnovana sumnja da je on u svojstvu vlasnika i predsjednika uprave tvrtke iz Rijeke u razdoblju od 6. prosinca 2006. godine do 31. prosinca 2009. odnosno u vrijeme kada je trajala neprekidna blokada žiro računa tvrtke izbjegavao podmirenje utvrđenih obveza – izvijestila je glasnogovornica PU primorsko-goranske Mirjana Kulaš.
Porezi, doprinosi i ostala davanja tako su postala uzimanja, čime je oštećen državni proračun i pribavljena protupravna imovinska korist.
– Naplatu potraživanja navedene tvrtke on je obavljao putem ugovora o cesijama koji su zaključivani između dužnika i druge riječke tvrtke koja je također u njegovom vlasništvu – dodaje Kulaš.
A u vlasništvu nadležnog državnog odvjetništva uskoro će biti kaznena prijava zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.