Marriott International dolazi u Ičiće

Ugovor je potpisan. Jedan od najvećih vrhunskih svjetskih hotelskih brandova Marriott stiže na Opatijsku rivijeru, točnije u Ičiće.

  • Marriott je vrlo uzbuđen što će otvoriti prvi Marriott hotel u ovom dijelu Hrvatske, prekrasnom dijelu Hrvatske. Jako smo uzbuđeni, naši su planovi izgraditi prekrasan hotel koji će pružiti zaposlenja lokalnom stanovništvu te u isto vrijeme pokrenuti novi vid turizma koji će privući nove goste u ovaj dio Hrvatske. – rekao je zamjenik predsjednika Marriott Internationala za Istočnu Europu, Pankaj Birla.

Ugovor o izgradnji potpisan je između Marriott Internationala i mađarske Meszaros Grupe, tvrtke koja gradi novi hotel u Ičićima. Investitor, mađarski poduzetnik Lorinc Meszaros, rekao je kako je ovo najvažnija investicija njegove grupacije u Hrvatskoj. Grupacija ima 26 hotela u Mađarskoj, Austriji i Crnoj Gori.

  • Kada se rodila ova ideja u Meszaros Grupi da izgradimo ovako velik i značajan hotel sa 5 zvjezdica, bili smo svjesni da moramo pronaći značajnog i priznatog međunarodnog partnera. Partnera smo pronašli u Marriottu s kojim smo željeli i ostvariti ovu suradnju, rekao je Meszaros.

Gradnja luksuznog hotela počela je prije devet mjeseci. Budući Riva’s Hotels and Resorts-a imat će 5 zvjezdica, 180 soba i 12 villa. Njime će upravljati svjetski brend Marriott koji u svojem portfelju ima 30 brendova s preko 8 tisuća smještajnih objekata u čak 139 zemalja.

  • Vjerujem da će ovaj hotel biti posjećen ne samo od strane europskih turista nego i od strane prekooceanskih turista, dodao je Meszaros.

Riječ je o investiciji od 70 milijuna eura. Lorinc Meszaros već je u Opatiji investirao u hotel Miramare te u Nogometni klub Osijek te im ovo sigurno nije posljednja investicija u Hrvatskoj, rekao je.

  • Opatija teži turizmu više kategorije te je stoga danas važan dan. Potpisan je povijesni ugovor koji jamči dolazak respektabilnog hotelskog lanca prisutnog na svim kontinentima. Drago mi je da se investitor odlučio na Opatiju i uspio dovesti vrhunski hotelski brand. Želim dobrodošlicu Marriott Internationalu u Opatiju i mnogo uspjeha u radu, kazao je gradonačelnik Fernando Kirigin.

Hotel bi trebao biti otvoren uoči ljetne sezone 2024. godine.