Maškarana jota riječkih obrtnika za Udrugu Srce za nju

Tradicionalna humanitarna akcija Udruženja obrtnika Rijeka, Bakar, Kraljevica, Čavle i Kostrena 16. Maškarana jota ove godine će se održati18. veljače od 11 do 13 sati na Korzu, na Trgu Republike Hrvatske, kako je i uobičajeno dan prije Karnevalske povorke na Korzu.

U suradnji s Turističkom zajednicom Grada Rijeke, Turističkom zajednicom Kvarnera, Odjelom za poduzetništvo Grada Rijeke, Udrugom Palentar i učenicima Ugostiteljske škole, članovi Udruženja obrtnika  kuhat će tradicionalno jelo našeg kraja i uz prigodnu cijenu ga prodavati uz vino, a sveukupno prikupljena sredstva donirat će se ove godine riječkoj humanitarnoj udruzi Srce za nju.

Ceh ugostitelja i turističkih djelatnika Udruženja obrtnika Rijeka uz potporu obrtnika drugih profila, pripremit će cca 600 porcija maškarane jote uz palentu kompiricu koju tradicionalno priprema Udruga Palentar. Za simbolični iznos + „Daj ča daš“ moći će se kupiti porcija jote, palente i čaša vina.

Riječka humanitarna udruga “Srce za nju” je udruga kojoj je cilj pomoć ženama oboljelima od kroničnih, životno ugrožavajućih bolesti iz Rijeke: olakšati odlazak na liječenje, kemoterapiju, zračenje ili neki od zakazanih dijagnostičkih postupaka te pružiti logističku podršku članicama.

Program Maškarane jote humanitarno će odraditi voditelj Robert Ferlin, prijatelj riječke udruge “Srce za nju”, a glazbeni nastup humanitarno će odraditi grupa Fiesta.

Za vrijeme održavanja humanitarne akcije bit će otvoren i žiro račun za “Srce za nju” te će svi zainteresirani svoje uplate moći uplatiti i na taj način.