Maškarani klapski maraton

Maškarani klapski maraton, jedno od najveselijih i najzabavnijih karnevalskih događanja na Kvarneru, ulazi u svoju 11. godinu postojanja, a organizator najavljuje najveći spektal dosad. Ove se godine manifestacija vraća u Sportsku dvoranu “Marino Cvetković” u Opatiji i to točno na Valentinovo, 14. veljače, s početkom u 20 sati.

Maškarani maraton

 

U organizaciji KZU Volosko i ove će godine poznate napjeve zapjevati poznate klape, ali s nekim novim, zanimljivim, dosjetljivim tekstovima i aranžmanima, onako kako to već puno desetljeće oduševljava brojnu publiku.

 

Pod ravnanjem nezaobilaznog voditeljskog dvojca Marija Lipovšeka Battifiace i Dražena Turine Šajete zapjevat će: Ženska klapa Volosko, Ženska klapa Teha iz Cresa, Ženska klapa Kamelija iz Opatije, Ženska klapa Kolura iz Splita, te muške klape Kastav, Mirakul Opatija, Trogirski kanti, Reful Rijeka, Grobnik, Valdibora iz Rovinja i Skalin Matulji. Podsjetimo, svaka klapa je maskirana, izvodi po jednu skladbu, a nemali je broj klapa koje pripremaju i posebne scenografije i koreografije, na oduševljenje uvijek veselo raspoložene publike. Nastupe klapa ocjenjuje i ocjenjivački sud, ali glasuje i publika pa se tako dijele po tri nagrade ocjenjivačkog suda i tri nagrade publike. I ove godine će u ocjenjivačkom sudu sjediti brojna poznata lica, pa tako ove godine možemo najaviti da će odluke donositi: Nikola Peršić, Branko Uvodić, Robert Ferlin, Eduard Kišić, Andrej Baša, Mario Mlinarić, Betty Jurković, Jadranka Čubrić, Marina Medarić, Daniela Grlaš, Vera Aničić i Tamara Brusić.

 

Osim natjecateljskog dijela organizator priprema i revijalni dio u kojem će klapa Baladur izvesti neke od najljepših hrvatskih ljubavnih skladbi te tako dati poseban obol valentinovskom izdanju klapskog maratona. No, ni to nije sve, poseban vizualni i audio pečat atmosferi će dati i zvončari pa će tako dvoranom prodefilirati Frlanski i Žejanski zvončari.

 

Ono što svakako treba naglasiti je da je broj ulaznica za ovaj spektakl ograničen i da su ulaznice krenule u prodaju po popularnim cijenama: 40 kuna parter i 30 kn tribine u pretprodaji i 50 kuna parter i 40 kn tribine na dan eventa, a organizator napominje kako ne bi trebalo čekati zadnje dane prodaje jer je interes publike izuzetno velik. Ulaznice se mogu kupiti online u sustavu mojekarte.hr te na njihovim prodajnim mjestima: Festival Opatija, Croatia Records Rijeka, Dallas Records Rijeka, Foto Revija Rijeka, Caffe bar Nad urom Rijeka, New Sound Matulji, KD Kostrena…

 

Ne treba sumnjati da će jubilarno izdanje ove popularne manifestacije iznova oduševiti publiku, a organizatori pozivaju svih da uživaju, kako u klapskoj pjesmi, tako i u zabavi, smijehu i svemo onome što ova jedinstvena manifestacija nudi.