MEDICINSKA ŠKOLA SELI U ZGRADU GRAĐEVINSKOG FAKULTETA?

Nakon dvadeset i tri godine Medicinska škola mogla bi se vratiti u bivšu zgradu

Nakon dvadeset i tri godine Medicinska škola mogla bi se vratiti u bivšu zgradu

Nakon dvadeset i tri godine Medicinska škola mogla bi se vratiti u bivšu zgradu. Sadašnji vlasnik, Građevinski fakultet do kraja godine trebao bi preseliti na trsatski kampus, a upravo se medicinari najčešće spominju kao novi stanari u Viktora Cara Emina 5. Novi smještaj medicinarima bi mogla omogućiti županija koja je iskazala interes za kupnju, no napominju da je čitava stvar još u povojima, a o svemu će najvjerojatnije odlučivati poglavarstvo.
– Ako je to interes i županije odnosno lokalne zajednice, ako je to interes sveučilišta i Ministarstva općenito, nama će biti jako drago i poduprjeti ćemo svaku inicijativu u tom smjeru – rekla je dekanica Građevinskog fakulteta u Rijeci Nevenka Ožanić.
Fakultet sredstvima od prodaje zgrade želi u kampusu urediti laboratorije za znanstveno istraživački rad, koji im ovdje nedostaju. S druge strane dvije od tri najveće riječke škole, Medicinska i Sušačka gimnazija primorane su dijeliti zgradu, što znatno otežava uvjete rada.
– Preko puta te zgrade se nalazi Učenički dom koji bi mogli koristiti naši učenici, a isto tako i u krugu riječkog KBC-a nalazi se druga zgrada Medicinske škole – rekao je ravnatelj Medicinske škole u Rijeci Radovan Šoljaga.
Preseljenjem bi dobili potrebne uvjete za rad. Imamo velik broj učenika putnika koji bi s autobusnog i željezničkog kolodvora mogli brže i jeftinije u školu, zaključuje Šoljaga.