Međunarodni dan djevojčica obilježit će se u Malinskoj

IMG_20221001_172143_073

U Interpretacijskom centru maritimne baštine DUBoak obilježit će se Međunarodni dan djevojčica. Predviđen je interpretacijski obilazak Centra s posebnim naglaskom na veliku ulogu žena u povijesti Malinske, otoka Krka i cijele Hrvatske.

Međunarodni dan djevojčica obilježava se svake godine na 11. listopada kako bi se ukazalo na probleme s kojima se ženska djeca još uvijek suočavaju diljem svijeta. I iako se čini da su stvari kod nas znatno bolje no u ostatku svijeta, to nikako ne znači da nema mjesta za poboljšanje! Cilj je djevojke ohrabriti u ostvarivanju svojih ciljeva predstavljanjem brojnih inspirativnih priča jakih žena koje su pokazale da je moguće postići baš sve, i da ne postoji niti jedna stvar koju djevojke ne bi mogle napraviti samo ako to žele.

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana djevojčica sve djevojke toga dana imaju besplatan ulaz i sudjelovanje na radionicama Interpretacijskoga centra DUBoak

Program za 11.listopad

Od 10:00 do 18:00 sati Vođeni obilazak Interpretacijskog centra maritimne baštine DUBoak s posebnim naglaskom na ulogu žena u povijesti Malinske, Dubašnice, Krka, Hrvatske i cijeloga svijeta.

14:00 Literarna radionica – Spjevajmo sonet djevojkama u čast

15:00 Nježni dlan i grubo veslo – demonstracijsko veslanje na drvenoj barci za djevojke

16:00 Tkanje života – radionica vezivanja mornarskih čvorova

Foto:Interpretacijski centar DUBoak