Mika Radović i Paula Močinić zlatne na državnom dvoransku prvenstvu u streličarstvu

Riječki streličari zatvorili su dvoransku sezonu nastupom na dvoranskom državnom prvenstvu u Varaždinu. Na prvenstvu u organizaciji Hrvatskog streličarskog saveza i SK Sekin iz Varaždina nastupilo je 9 riječkih streličara i streličarki  u kadetskoj, juniorskoj i seniorskoj konkurenciji u stilu zakrivljenog luka pod vodstvom trenera Josipa Šarića. Na prvenstvu je nastupilo ukupno 200 streličara iz klubova diljem Hrvatske.

U kvalifikacijskom dijelu natjecanja svi streličari odapinju ukupno 60 strijela čime se utvrđuju pozicije za nastup u eliminacijskom dijelu natjecanja u kojem se kroz meč sustav natjecanja streličari bore za medalje.

Zahvaljujući postignutim rezultatima ekipa kadetkinja u sastavu Mika Radović, Vega Valentina Vukić i Dajana Đuzo postale su državne prvakinje i državne rekorderke sa ukupnim rezultatom 1508 krugova

Ekipa seniora u sastavu Velibor Mitrović, Dorjan Močinić i Davor Haramija je sa ukupno 1606 krugova osvojila brončanu medalju.

U konkurenciji kadetkinja Dajana Đuzo i Mika radović bile su slobodne u četvrtfinalu dok je Vega Valentina ispala u meču sa Gitom Blažević iz SK Dubrava.. U polufinalu je Mika Radović pobjedila Gitu Blažević dok je Dajana Đuzo izgubila od Lane Cvok iz PSK Zagreb. Mika je u finalu sa lakoćom pobijedila Lanu Cvok. U borbi za broncu Dajana Đuzo bila je bolja od Gite Blažević.

U polufinalnom meču u konkurenciji juniorki Erika Raimund izgubila je od Une Vasilik iz SK Sisak. U meču za broncu Erika je pobijedila četvrtoplasiranu iz kvalifikacija Anu Rom iz SK Glina.

Paula Močinić je u polufinalnom meču seniorki sa lakoćom pobijedila Ivanu Sumić iz SK Zadar. U napetom finalnom meču je sa rezultatom 6:4 pobijedila najbolju iz kvalifikacijskog dijela natjecanja Anu Štimac iz Varaždinskog streličarskog kluba.

U seniorskoj konkurenciji Velibor Mitrović i Dorjan močinić ispali su u osmini finala. Davor Haramija uspi je proći protiv petog iz kvalifikacija Maks Režeka iz SK Sesvete. U četvrtfinalu je došao do rezultata 5:5 protiv kasnijeg osvajača srebrne medalje Lazar Davida iz VSK. U shootoff-u se ispaljuje jedna strelica koja odlučuje pobjednika. Tu je Varaždinski strijeličar sa 10:9 bio bolji od našeg predstavnika.

Konačni rezultati:

· Paula Močinić                   RB,         Seniorka ,           Državna prvakinja

· Mika Radović ,                  RB,         Kadetkinja,        Državna prvakinja

· Dajana Đuzo,                    RB,         Kadetkinja,        3. Mjesto

· Erika Raimund                 RB,         Juniorka,             3. Mjesto

· Vega Valentina Vukic , RB,         Kadetkinja          5. Mjesto

· Matej Smokvina,            RB,         Kadet,                  5. mjesto

· Davor Haramija               RB,         Senior,                  5. Mjesto

· Velibor Mitrović              RB,         Senior ,                9. Mjesto

· Dorjan Močinić ,              RB,         Senior,                 9. Mjesto

· Kadetkinje ekipno          RB                                          Državne prvakinje

· Seniori ekipno                  RB                                          3. mjesto