MILENA KABALIN VIŠE NIJE RAVNATELJICA DOMA ZDRAVLJA PGŽ

Anica Grubišić umjesto Milene Kabalin

Anica Grubišić umjesto Milene Kabalin

Milena Kabalin više nije ravnateljica Doma zdravlja primorsko-goranske županije, a spekulacije o tome da je dobila otkaz danas je odbacila predsjednica Upravnog vijeća Doma zdravlja PGŽ, Nada Turina Đurić. Dosadašnja ravnateljica Doma zdravlja, Milena Kabalin, iz te ustanove odlazi na vlastiti zahtjev, zbog prelaska na novo radno mjesto. Prijedlog osnivača je da do odabira novog ravnatelja vršiteljica dužnosti na toj poziciji bude ekonomistica Anica Grubišić.
Mandat Milene Kabalin traje do 15. ožujka. Nakon raspisivanja natječaja, u roku od dva mjeseca, Dom zdravlja trebao bi dobiti novu ravnateljicu. Iz Upravnog vijeća ističu da promjene na vrhu neće utjecati na već zacrtane planove.
– Mi pokušavamo sanirati postojeće stanje koje je financijski dosta teško – rekla je Turina Đurić te dodala kako novi ravnatelj samo mora oštro i odlučno provoditi određene mjere. Mi moramo provesti program zbrinjavanja viška djelatnika prema pravilima sistematizacije i vjerojatno u odvajanje Hitne pomoći, što će biti i zakonska obveza. Također, nastavlja Turina Đurić, pokušat će se napraviti sporazum s jedinicama lokalnih samouprava kako bi one sudjelovale u sufinanciranju određenih troškova. Nakon toga, zaključuje, za Dom zdravlja očekuju se bolji dani.