Mjesec plave ribe održat će se u Crikvenici od 15.rujna do 15. listopada

U Crikvenici je najavljen Mjesec plave ribe koji će se održati od 15. rujna do 15. listopada, posjetelje očekuje ono najbolje i najzdravije iz Jadrana. Ovog vikenda, od petka do nedjelje, oni će se moći kušati u centru Crikvenice od 18 sati, a tijekom narednih mjeseca dana i u crikveničkim restoranima koji za tu priliku pripremaju menije od 3 ili 5 slijedova. Djelić bogate gastronomske ponude sinoć je predstavljen na Rib-art va kale. Ova gastronomska manifestacija dio je projekta Cesta plave ribe i naslanja se na nekada bogatu ribarsku tradiciju. No, ribarstvo je zamijenio turizam, a ovakvi događaji mamac su za dolazak gostiju i u posezoni, poručuju iz TZ Crikvenica.

Otvaranje „ Mjeseca plave ribe održat će se u petak, 15. rujna, na Trgu Stjepana Radića u Crikvenici. Od 18:00 sati počinje cooking show poznatog kuhara – chefa David Skoko koji će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Za dobro raspoloženje će se pobrinuti Domagoj Jakopović Ribafish u ulozi voditelja-animatora. Spoj plave ribe i dobre kapljice vina je jedna od najpoželjnijih kombinacija, stoga vas, uz bogatu ponudu jela od plave ribe, očekuje i sajam lokalnih vina „Kvarner Wines“ te prezentacija ribolovnih alata i običaja te autohtoni suveniri, u kojima će se uživati sva tri dana programa, dakle skroz do nedjelje, 17.rujna.U večernjim satima slijedi dodjela certifikata ugostiteljskim objektima koji su dio projekta „Cesta plave ribe“, a za glazbu zadužen je pjevač Marko Škugor.