MO Centar-Sušak: Građanima smeta buka i veliko svjetlosno zagađenje s terminala Brajdica

Život na Sušaku s jednim od ljepših pogleda na riječki zaljev sa sobom nosi i određene nedostatke. Riječ je o noćnom radu kontejnerskog terminala na Brajdici, na čiju se buku žale građani, naročito oni čiji se stambeni prostori nalaze u neposrednoj blizini.

Nitko ne dvoji o tome da terminal mora raditi, međutim nama je najveći problem noćna buka od 22h do 6h, kada bi se to uspjelo smanjiti to bi bio naš najveći dobitak, rekla je na konferenciji za novinare predsjednica Vijeća MO Centar-Sušak Azra Zubić-Zec.

Zbog problema zvučnog i svjetlosnog onečišćenja kontejnerskog terminala na Brajdici Vijeće Mjesnog odbora Centar – Sušak u srpnju je organiziralo raspravu koja je donijela neke rezultate. Svjetlosno onečišćenje se smanjilo, odnosno reflektori više nisu direktno upereni u pozore i stambene zgrade. Problem buke ipak je još prisutan.

To je velik problem koji zahvaća više mjesnih odbora, zato smo išli na jednu koordinaciju da bi se to lakše riješilo, uvijek postoji način ako postoji volja za rješavanjem tih problema, dodala je Zubić-Zec.

Smatraju kako rješenja postoje i ona nisu karakteristična samo za Rijeku jer su se i drugi lučki gradovi susretali s tim problemima, ali su u suradnji s građanima oni riješeni. Više u videoprilogu.