Modna revija starinskih kravata

19. rujna održat će se  Modna revija na kojoj će Mrkopaljci, poznate osobe i iseljenici nositi starinske kravate po crvenom tepihu. 

FB_IMG_1631778948798

U Mrkoplju je otvorena Izložba starinskih kravata  kao završetak proslave 250. godišnjice Župe Mrkopalj, te kao početak proslave Svjetskog dana kravate koji se obilježava 18. listopada. 

Voditeljica turističko informativnog centra Mrkopalj Goranka Tuhtan naglašava kako su Mrkopaljci nosili kravate u svim svečanijim prigodama, naročito na mise, vjenčanja, sprovode, zabave.

“Skupljeno je oko 200-tinjak kravata po kućanstvima iz raznih povijesnih razdoblja, a napravljene su od različitih materijala i boja, što otkriva bogatu povijest i tradiciju nošenja ovog izvornog hrvatskog proizvoda”, naglašava Goranka Tuhtan te dodaje kako se Izložba može pogledati do 19. rujna, kada će biti održana  Modna revija na kojoj će  Mrkopaljci, poznate osobe i iseljenici nositi starinske kravate po crvenom tepihu. 

Na događaju sudjeluje Academia Cravatica, institucija koja promovira simboličke vrijednosti kravate te predstavlja kravatu kao identitetsku oznaku Republike Hrvatske

Izložba je otvorena do 19. rujna u Domu kulture Mrkopalj, a središnji događaj – Modna revija kravata održat će se  19. rujna u 13.30 sati.