Mošćenička Draga

Pred dovršetkom nova riva u Mošćeničkoj Dragi

Župan Zlatko Komadina u društvu načelnika Općine Mošćenička Draga Rikarda Staraja i ravnatelja ŽLU Fernanda Kirigina obišao je radove na dogradnji obale i izgradnji obalne šetnice u Mošćeničkoj Dragi, zajedničkom infrastrukturnom projektu Županije, ŽLU i Općine.

Pročitaj više

 U Mošćeničkoj Dragi održana promocija sektora malog ribarstva u sklopu projekta Adri.SmArtFish

       

Primorsko-goranska županija partner je u Projektu „Adri.SmartFish“ - Valorizacija malog ribarstva uzduž Jadranske obale koji se provodi se u okviru Programa prekogranične suradnje Interreg V-A Italija-Hrvatska. Glavni cilj projekta je očuvanje, zaštita, promicanje i razvoj malog ribarstva kroz promociju, edukacije i nabavu opreme za ribare.

Pročitaj više

Potezi i rezovi:Otvorena instalacija danske umjetnice Sofie Thorsen u Brseču

Nakon 150 godina neprekidnog rada, Područna osnovna škola u Brseču prije dvije godine zatvorila je svoja vrata, jer u školske klupe tog mjesta  nema više tko sjesti. Ta pomalo tužna priča inspirirala je dansku umjetnicu Sofie Thorsen da u sklopu projekta Rijeka Europska prijestolnica kulture, u malom parku na ulazu u Brseč smjesti svoju umjetničku instalaciju Potezi i rezovi.

Pročitaj više

Pripreme za turističku sezonu ŽLU Opatija–Lovran-Mošćenička Draga

Županijska lučka uprava Opatija–Lovran-Mošćenička Draga pokretanjem uređenja i sanacije lučkog područja intenzivno radi na pripremama za nadolazeću turističku sezonu. 

Pročitaj više

Mošćenička Draga - Koronavirus

Načelnik Općine Mošćenička Draga: Imamo dvoje oboljelih od korona virusa, kontakti su u izolaciji i situacija je pod kontrolom

Pročitaj više